ALKARAS NAMESTIO DVA MEČA? Stigle ŽESTOKE optužbe na račun Španca!
Karlos Alkaras, Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

auuu

ALKARAS NAMESTIO DVA MEČA? Stigle ŽESTOKE optužbe na račun Španca!

Veliki potres u svetu tenisa

Objavljeno: 15:24h

Ruski biznismen Mihail Salcman optužio je Karlosa Alkarasa za učestvovane u nameštanju mečeva.

Bivši vlasnik lanca kladionica u Rusiji "Utkin, Nobel i Maljenkov" je, kako pišu ruski mediji, poslao pismo rukovodstvu Mastersa u Madridu, ATP-u, Španskoj teniskoj federeaciji i kancelariji tužica u Španiji. On tvrdi da ima dokaz da je Karlitos učestvocao u prljavim radnjama.

Karlos Alkaras
Karlos Alkarasfoto: José Oliva / Zuma Press / Profimedia

Salcman ga optužuje da je namerno izgubio pojedine gemove od Aleksandera Ševčenka i Jana-Lenarda Štrufa na Mastersu u Madridu.

- Mnogi ljudi vole takozvano klađenje uživo. I kada dođe do potencijalno poslednjeg gema u meču, uplaćuju se velike sume na njih jer je to poslednja opklada u meču. Imamo veliki turnir na šljaci u Alkarasovoj rodnoj Španiji, cela zemlja navija za njega i kladi se na njega. Dok je veliki novac uplaćen na to da će Alkaras pobediti, velika količina može da se uplati i na drugu stranu. Imajući u vidu da su kvote na to dijametralno suprotne onim malim na pobedu u gemu Alkarasa, u slučaju pobede protivika, dolazi se do velike zarade. Praktično, sav novac koji su španski navijači Alkarasa uplatili otišao je u ruke prevaranata - rekao je Salcman.

U pitanju je gem kada je pri rezultato 5:0 Alkaras servirao protiv Ševčenka u drugom etu, kao i na 5:3 protiv Štrufa, takođe u drugom setu.

Biznismen tvrdi kako je u kontaktu sa posebnim odsekom Azijsko-pacifičke regije koji prati tragove o nameštenim mečevima.

Bonus video:

00:26

Australijan open, atmosfera, tenis

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.